2023-10-21 14:51:37
Mérföldkövek

Ebben a menüpontban a VVSK kosárlabda szakosztályának úgynevezett mérföldköveit osztjuk meg veletek, amikre nagyon büszkék vagyunk, és amik a fejlődésünket mutatják... a dátumra klikkelve eléritek a képes beszámolókat róluk.

Visszaolvasva részben átélhetitek velünk a szakosztály fejlődését, és újra mosolyt csalhat arcunkra az az eredmény ami esetleg az idő múlása miatt már kicsit elhalványult vagy a múlt homályába temetkezett volna...

2017-08-19 alapítás
A BKGDSE (Batthyány Kázmér Gimnázium Diáksport Egyesület - Szigetszentmiklós) és a Veresegyhá​z Városi Sportkör együttműködéséből jött létre a BKG-Verese​gyház kosárlabda csapata 2017 augusztusában. Alapító tagok voltak Kiss István (szakosztály vezető), Kovalcsik Ottó és Tasnádi Dávid (szakmai vezető), illetve hamarosan Őri Gergely (UP felelős vezető) is csatlakozott.

2017-10-01 első hivatalos mérkőzés
Első bajnoki mérkőzésünket (felnőtt férfi NB2) 2017 október 1-én játszottuk. Malév ellen 58-79 vereséget szenvedtünk hazai pályán.

2017-10-29 első győzelem
Első bajnoki győzelmünket idegenben szereztük 2017 október 29-én. A Kandót vertük el 76-78-ra (felnőtt férfi NB2). Ekkor még Őri Gergely volt az irányítója a csapatnak, és Tasnádi Dávid pedig játékos edzőként pályára lépett.

2019-08-12 első lépések a Kosárlabdacsarnokban
A városiak számára pár nappal később adták át Veresegyház első sport csarnokát, de mi 10-én már bejárhattuk (ez látható a képen), és 12-én a nyári táborunk megnyitotta a Kosárlabdacsarnok-os életünket... Ekkor két szezon volt a hátunk mögött, melyet a Mézesvölgyi Iskola tornatermében töltöttünk.

2020-08-25 első NKA-hoz feljebb lépő játékosunk
Juhász Dániel az első utánpótlás játékosunk, aki a mi rendszerünkből egy Nemzeti Kosárlabda Akadémiai programba került. Dani a pécsi Rátgéber NKA-hoz igazolt. A képen az őt nevelő edzők gyűrűjében (Mikes Tamás, Őri Gergely, Juhász Dániel #23, György Ferenc és Tasnádi Dávid).

2020-09-05 első Senior torna Veresegyházon
Lezajlott az első saját rendezésű Senior Torna Veresegyházon. Közel 400 sportoló fordult meg a rendezvényen. Hazai csapatok is indultak természetesen. Két serleg is itt maradt a vitrinünkben. Bronz kupa női 45+ csapatunk harmadik helyezéséért és Arany kupa férfi 35+ csapatunk első helyezéséért.
Videós összegző: https://www.youtube.com/watch?v=rH0YjQQpUYE

2021-01-22 az első "fecskék"
Mravik Gréta, Belső Réka és Mravik Olívia U12-es játékosaink meghívást kaptak és részt vettek a PMKSZ (Pest Megyei Kosárlabda Szövetség) U14 válogatott edzésén...

2021-06-13 az első dobogó közeli helyezés
Klubtörténeti eredmény (!) ... Még csak pár éves a Veresegyház Városi Sportkör Kosárlabda Szakosztálya, #BKGVeresegyház de idén a 2020-21-es idényben már a 4. helyig sikerült felkapaszkodnunk...

2021-10-08 az első MEDIA DAY
Profikkal fotóztattuk a játékosainkat (a legkisebbektől a legnagyobbakig)... 🙂 A fotókat a SZÁMALK-Szalézi fotós tanulói csinálták...

2022-05-29 az első országos érem
Helyszín a Veresegyház Kosárlabdacsarnok. NB2-es bajnoki mérkőzés BKG-Veresegyház vs Újpest-MT II. A tét a csoport harmadik helye és ezáltal a bronzérem megszerzése. Mindkét csapat 23-6-os mutatóval állt az összecsapás előtt. Előzményeket tekintve a bajnokságban egyszer már találkozott a két csapat, akkor két ponttal tudtunk nyerni idegenben egy utolsó másodperces hárompontossal. Tehát aki ezen a meccsen nyer, az lesz a bronzérmes. Izgalmas csatának ígérkezett, és történelmi meccs lett belőle...
A teljes mérkőzés visszanézhető: https://www.youtube.com/watch?v=PQtMERGzjhA

2022-06-04 az első nemzetközi kosárlabda mérkőzés Veresegyházon
Az Iráni Senior válogatott ellátogatott Veresegyházra, és egy hangulatos mérkőzést tudtunk játszani ellenük. A mérkőzés végig kiegyenlített volt, így mindkét csapat az eredménytől függetlenül boldogan hagyta el a pályát.

2022-09-01 5 évesek lettünk és megkezdtük a 6. szezonunkat
A nyár arról szólt, hogy egy csomó szurkolónk, támogatónk, rajongónk felköszöntött minket. 5 éves lett a szakosztály, és egyúttal megkezdtük a 6. szezonunkat.

2022-09-01 első felnőtt játékosunk aki külföldre igazolt
NB2-es csapatunk egyik vezére, Tóth Márk a következő szezonban külföldön folytatja. Márk nem a mi nevelésünk, de örülünk, hogy tőlünk igazolt tovább, és sok sikert kívánunk neki. Az osztrák Bundesliga 2-ben szereplő Raiffeisen Mattersburg Rocks csapatához igazolt.

2023-02-25 újabb kupa
Február 25-én Szigetszentmiklós adott otthont a Senior Tornasorozat következő állomásának, ahol a női 45+ korosztályban harmadik helyezést ért el a Vadlibák csapata, melynek magját egyesületünk senior játékosai adták. Gratulálunk! 👏🏻🏀🤗

2023-02-28 Veresegyház Város Érdemes Sportolója díj
NB2-es felnőtt férfi csapatunk városi kitüntetést kapott a 2022-es év teljesítményéért (első országos bronz érem).

2023-06-11 újabb IV. hely
Negyedik helyen végzett a bajnokságban Megye A csapatunk! A csapat Vezetőedzője György Ferenc 👏🏻🏀👏🏻

2023-08-25 Első (és második) UP játékosunk külföldi akadémia felé (egyenesen az Euroliga közelébe)...
Hát mi lehetne nagyobb siker egy UP edző számára, mint amikor látja, hogy egy felfedezettje nemzetközi szinten is bizonyít. Kurfis Zétény (Dr. Varga Kálmán előkészítése után) Őri Gergely kezei alatt fejlődött, majd lecsapott rá a Honvéd NKA. Két év kölcsönadás után a Joventut Badalona (Spanyolország) hívta meg próbajátékra ahol egy tornán egyből MVP (legértékesebb játékos) lett, de végül a Valencia Basket Club (Spanyol Euroligás csapat) szerezte meg magának. Fiatal kora ellenére már az U16-os válogatott is kiszemelte. Jelenleg Spanyolországban van családjával, és nagyon jól érzi magát!
Meglepetés, hogy Zétitől függetlenül egy másik veresi játékos is a VBC rendszerében landolt. A jelenleg U12-es Bata Dani (Őri Gergely előkészítése után) Pallay Zsolt kezei alatt fejlődött, most meg már a spanyol tengerparton töltik a szabadidejüket a családjukkal együtt.
A két földi nagyon örült egymásnak a VBC évnyitója után, és küldték ezt a közös képet nekünk! Köszönjük, és nagyon sok sikert kívánunk nekik!

2023-10-01 Az első saját nevelésű játékosok akik az NB2-es csapatunkban pályára léptek...
Lázi Barna (#24) és Jardek Benedek (#35) lettek a klubtörténetünk első két játékosa, akik saját nevelések, és az NB2-es csapatunkban is pályára léptek már VVSK színekben. Barna meg is szerezte első pontját egy büntetőből. A saját játékosok kinevelésére pontosan 6 évet kellett várni (2017 szeptemberében kezdtük meg a munkát), hiszen most kezdjük a hetedik szezonunkat.
Említsük meg a két fiatal eddigi edzőinek neveit (időrendi sorrendben) akik hozzásegítették őket ahhoz, hogy eljuthassanak idáig: Őri Gergely, Mikes Tamás, Ács Tamás, György Ferenc.

2024-02-10 Az első 100-as klubtagunk...
A szakág történetében az első edző Tasnádi Dávid lett, aki elérte egy bajnokságon belül a 100 győzelmet (ezzel a VVSK 100-as klubjába elsőként került be). Ez a mérföldkő nem csak neki öröm, hiszen a megalakulás óta ő vezeti NB2-es csapatunkat, így a csapat 100. győzelme is egyben. "Nagy út van mögöttünk, és igazi csapatmunkával értük el, ezt a közös sikert. Mi ezt nulláról építkezve értük el, hiszen 2017 augusztusában neveztük az NB2-es csapatot először, és betartottuk mindenkor az amatőr státuszt, mert nálunk egy játékos sem kap pénzt a játékért. Veretlenül is kb. 3 és fél szezon kellett volna. Persze az nem reális elvárás, egy újonnan alakult csapattól. Így lépésről lépésre értük el, pont a 180. meccs alkalmával szereztük meg a 100. győzelmünket."

2024-05-11 U11-es Pest Vármegyei Bajnoki cím...
Szakosztályunk eddigi legnagyobb utánpótlás sikere! Ujvári Attila vezetőedző csapata (U11) egész évben kitartóan küzdött. A szombati (2024-05-11) Pest Megyei Döntőn magabiztosan, közel 30-30 pontos különbséggel legyőzte mindkét ellenfelét.
BKG-Veresegyház 🔴⚪️ - Gödi Kiscicák 62-35
Városi Sportegyesület Dunakeszi - BKG-Veresegyház 🔴⚪️ 38-73
A 2023/24 szezonban Pest Vármegyei Bajnok lett így az U11-es csapatunk!

...

EMAIL FACEBOOK INSTAGRAM YOUTUBE

Jönni fog még számtalan eredmény, és mindet közösen tudunk átélni, ha követitek a munkánkat, szurkoltok csapatainknak, játékosként vagy edzőként küzdötök a szerelésünkben.

#EgyüttTöbbekVagyunk #BKGVeresegyház #VVSKbasketball


Legutóbbi híreink
Edzőtábor Nyíregyházán (U14-U16 lány)
U14-U18-as lánycsapataink Nyíregyházán edzőtáboroztak augusztus végén, melyről Radvánszki Anna vezetőedző mesélt nekünk részletesebben. 🎤⛹🏻‍♀️
EDZÉSIDŐPONTOK 2020-21 szezonban
Már elindult a 2020/21 szezonra való felkészülés… Íme itt az edzésrend!
2020-21 NB2 4. hely
KLUBTÖRTÉNELMI EREDMÉNY (!) Még csak pár éves a Veresegyház Városi Sportkör Kosárlabda Szakosztálya, #BKGVeresegyház de idén, a 2020-21-es idényben már a 4. helyig sikerült felkapaszkodnunk...
A kültéri pályák is használatra készek
A sporttelep melletti bérelhető, a lent olvashatóak szerint, melyet Ferenc Cserháti alpolgármester úr osztott meg. Várunk minden városlakót a pályákon szeretettel. Pattogjon hát a labda szakadatlanul...
2021 Napközis tábor első turnus
A héten elindult a napközis táborunk első turnusa 43 lelkes kis kosaras palántánk részvételével. Az 1. osztályosoktól kezdve egészen a 2009-es születésű gyerekekig mindenki izgatottan várta az első tábori napot.
Digitális átállás...
Szakosztályunk fontosnak tartja, hogy az életünket meghatározó adminisztrációt könnyebbé és átláthatóbbá tegyük, ezért minden adatunkat igyekszünk digitálisan elérhetővé tenni.
2023-24 évindító edzői értekezlet
Évnyitó edzői értekezletet tartott stábunk a Veresi Kosárlabda Csarnokban. A jó hangulatú megbeszélésen az előttünk álló szezonnal kapcsolatos tervek voltak a középpontban.
Serdülő előselejtező Telkiben
Serdülő fiú csapatunk a szombati nap folyamán lejátszotta idei első mérkőzését. A Telkiben megrendezett előselejtező tornán a Pilis Basket együttese volt az ellenfél.
U18 is elkezdte a megmérettetéseit
Óbudán, a BLF SE ellen játszott előselejtezőt fiú junior csapatunk. A mérkőzésen György Ferenc vezetőedző sajnos nem lehetett ott a csapat mellett, így Ács Tamás másodedző meccselt.
Batyicsalád találkozó
Szeptember 11-én vasárnap este Szigetszentmiklóson #Batyicsalád találkozót tartottunk egy barátságos mérkőzés keretein belül.

A weboldal cookie-kat("sütiket") használ. A weboldal további használatával Ön jóváhagyja a cookie-k használatát.